Doğu Ekspresi, Ankara Kars arasında her gün hizmet veren yaklaşık yirmi beş saatlik bir tren yolculuğudur. Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum'dan geçerek Kars'a ulaşan tren; pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşur.02-Jan-2020

Doğu Ekspresi nereleri geziyor?

Dünyanın en güzel demiryolu 10 seyahat rotası içerisinde yer alan Doğu Ekspresi güzergahı, manzarası ile yolcuları adeta büyülemektedir. Ankara hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.

Doğu Ekspresi hangi duraklarda duruyor?

Doğu Ekspresi yolculuğunda geçilen duraklar şöyle:

  • Ankara Tren Garı – Kayaş – Elmadağ – Irmak.
  • Kırıkkale – Çerikli – Yerköy – Şefaatli – Sarıkent – Yenifakılı – Boğazköprü
  • Kayseri – Tuzhisar – Yeniçubuk – Şarkışla – Hanlı

Doğu Ekspresi Yataklı vagonda tuvalet var mı?

Yataklı vagonlar iki kişilik. Ranza şeklinde iki adet yatak, bir dolap, dolabın içinde mini bir buzdolabı ve lavabo (tuvalet değil) var.

Doğu Ekspresi duraklarda ne kadar durur?

Duraklar: Doğu Ekspresi küçük istasyonlarda 2-3 dakika, büyük şehirlerde ortalama 10 dakika bekliyor ve toplamda 53 durağa sahip.

Doğu Ekspresi nerelerde mola veriyor?

Karşılıklı olarak haftada iki tren işletilecek Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 3 saat 25 dakika, İliç'te 3 saat 20 dakika ve Erzurum'da 3 saat 25 dakika duran turistik tren, Kars-Ankara yönünde ise Divriği'de 2 saat 43 dakika ve Sivas'ta 2 saat 9 dakika mola veriyor.

Doğu Ekspresi odalar kaç kişilik?

– Vagon içesinde karşılıklı 2'şer kişilik olmak üzere toplam dört kişilik koltuk bulunur. – Bu koltuklar dilendiği zaman kemerleri çözülerek yatak formatına getirebilir. Bu da 4 kişilik yatak oluştuğu anlamına gelir.

Doğu Ekspresinde tren duruyor mu?

İlk seferine 15 Mayıs 1949'da başlayan Doğu Ekspresi, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Kars hattında işletiliyor. 1300 kilometrelik parkuru yaklaşık 25 saatte kateden tren, yolculuk sırasında 53 istasyonda duruyor.