Günümüzde en yaygın “Hesap tablosu programları”, “Microsoft Excel” ve “OpenOffice Hesap Tablosudur.

Hesap tablosu programının amaçları nelerdir?

Tablolama programları, genelde rakamlar arasındaki ilişkilerin değişik şekillerde kullanılmasını kolaylaştırmak için kullanılır. Örneğin günlük harcamalarını bu programın oluşturduğu dosyalara kaydeden bir kullanıcı, aylık, yıllık toplam harcamalarını, ortalamaları ve trendleri kolayca hesaplayabilir.

Masaüstü Hesap tablosu yazılımları nelerdir?

Masaüstü hesap tabloları yazılımlarının en yaygın kullanılan ve bilinen örnekleri olarak Microsoft Excel, OpenOffice Calc, Numbers, LibreOffice Calc ve Lotus 1- 2-3 yazılımları örnek verilebilir.

Excel ne demektir?

Excel, Microsoft firması tarafından, 1989 yılında yazılımı tamamlanıp piyasaya sürülmüştür. Excel, Microsoft Windows ile Apple Macintosh işletim sistemli bilgisayarlarda çalışabilen, elektronik tablolama programıdır.

Microsoft Excel hesaplama nasıl yapılır?

Örneğin, C5 hücresine =12,99+16,99 yazıp ENTER tuşuna bastığınızda, Excel sonucu hesaplar ve o hücrede 29,98 sonucunu görüntüler. Hücreye girdiğiniz formül, formül çubuğunda görünür kalır ve bu hücreyi her seçtiğinizde formülü görebilirsiniz.

Hesap tabloları ile neler yapılabilir?

Hesap tablosu programları hesaplama adına ihtiyaç duyduğumuz her çeşit verinin işlenebileceği bir uygulama yazılımıdır. Sayısal verileri satırlar ve sütunlar halinde gösteren hesap tablosu programları, muhasebe, bütçe, para analizi, bilimsel uygulamalar ve sayılarla çalışılan tüm alanlarda kullanılır.

Hesap tablosu programında bir sütundaki sayıları sıralamak için çalıştırılacak sırala komutu hangi menüde bulunur?

Sıralamak istediğiniz sütunda bir hücre seçin. Veri sekmesinin Sırala ve Filtre Uygula grubunda Sırala'ya tıklayın. Sırala iletişim kutusundaki Sütun kısmında, Sıralama ölçütü kutusunda sıralamak istediğiniz sütunu seçin.

Excel formülü nedir?

Çalışma sayfanızdaki değerleri toplamak, çıkarmak, çarpmak veya bölmek için basit bir formül oluşturabilirsiniz. Basit formüller her zaman bir eşittir işaretiyle (=) başlar ve ardından sayısal değerler olan sabitler ve artı (+), eksi (-), yıldız (*) veya sağa eğik çizgi (/) işaretleri gibi hesaplama işleci gelir.