Kabaktan ne tür yemekler yapılır?

Sebzelerin En Sevileni Kabakla Sofranızı Donatmanızı Sağlayacak 23 Farklı Tarif

  • Kabaklama Tarifi.
  • Börek Tadında Mücver Tarifi.
  • Fırında Sütlü Kabak Tarifi.
  • Kabaklı Falafel Tarifi.
  • Fırında Kıymalı Kabak Tarifi.
  • Kabaklı Milföy Çanakları Tarifi.
  • Lor Köftesi Tarifi.
  • Sebzeli Kek Tarifi.

Köy kabağından nasıl yemek yapılır?

Köy Kabağı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabak küçük küçük küpler halinde doğranır.
  2. Yağlar, rendelenmiş domates, ince doğranmış soğan, kabak tencereye alınır.
  3. Üzerine salça, kırmızı biber ve tuz da eklenerek kabak pişene kadar kavrulur.
  4. İndirmeden sarımsak ve fesleğen doğranıp eklenir.

29-Jul-2018

En güzel zeytinyağlı kabak yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları güzelce yıkayın ve alacalı bir şekilde soyun. …
  2. Soğanları yemeklik doğrayın. …
  3. Geniş tabanlı bir tencereye yağı alın ve ısıtın. …
  4. Soğanların rengi dönünce salçayı ekleyin ve salçayla birlikte kavurmaya devam edin.
  5. Kabakları ekleyin ve karıştırıp, bir süre pişirin.

Lezzetli kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabakları ara ara karıştırarak, 5 dakika kadar kavurun. Ardından kabakların üzerine 2 yemek kaşığı pirinç ve damak tadınıza göre tuz koyun. Son olarak yemeğin üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.

Taze kabaktan neler yapılır?

Kabak Yemekleri – Kolay ve Pratik Yüzlerce Kabak Yemeği

  • Kabak Çintmesi.
  • Domatesli Kabak Yemeği.
  • Fırında Kabak Dizme.
  • Kabak Sıyırma.
  • Yunan Usulü Kabak Kızartması
  • Kabak Spagetti.
  • Kabak Balığı
  • Katıklı Dolma.

Artan kabak içinden ne yapılır?

Artan Kabak İçini Değerlendirmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı, kıymayı ve salçayı beraberce kavuruyoruz.
  2. Oyduğumuz kabak içlerini küçük küçük doğrayıp pirinçle birlikte kavurduğumuz malzemeye ekliyoruz.
  3. Kısık ateşte pişiriyoruz.Ilıyınca üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp servis yapıyoruz Afiyet olsun🌺🌻🌺

17-Oct-2015

Kabak Sinkonta nedir?

Ege Bölgesi'ne ait bir yemek olan sinkonta İzmir ve Manisa taraflarında oldukça sık yapılmakta. Aslında Girit yemeği olarak bilinmekte. Bal kabağının hafif tatlılığı, soğan, sarımsak ve baharatlarla birleşimi sayesinde ortaya çok güzel pratik bir yemek ya da meze çıkmakta.