Keçiboynuzunun zararları Mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir. Lifli bir gıda olması nedeniyle müshil etkisi yapabilir. Hamilelikte aşırı kullanımı sakıncalıdır.29 Jun 2021

Keçiboynuzunun zararı var mı?

Aşırı keçiboynuzu baş dönmesine yol açabilir. Gündelik hayatı olumsuz etkiler. Keçiboynuzunun bir diğer zararı ise ishale neden olmasıdır. Fazla tüketimi bağırsakların daha işlevsiz çalışmasını sağlar.

Keçi boynuzu günlük ne kadar tüketilmeli?

Keçiboynuzunu günde 2-3 adet tüketebilirsiniz. Ancak daha önce söylediğimiz gibi çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmiyor. Bu nedenle pekmez veya kür olarak kullanmak, sağlık için daha faydalı olacaktır.

Keçi boynuzu pekmezinin zararları var mı?

Harnup Pekmezi Zararları Fazla tüketimi sonucunda mide bulantısı ve ishal gibi problemlere sebep olabilmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan meyve şekeri yani früktoz nedeniyle aşırı tüketimi şeker yükselmesine sebep olabilmektedir. Bu da diyabetli kişilerde tehlikeli sonuçlara yol açabilir.

Keçi boynuzu hangi hastalığa iyi gelir?

Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir. Balgam söktürücüdür, bu sayede öksürüğü azaltır. Bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar, kabızlığı önler.

Keçi boynuzunu kimler kullanamaz?

Pek bir yan etkisi olmamasına rağmen yine de keçiboynuzunu aşırı tüketmenin bazı zararları bulunmaktadır.

  • Mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir.
  • Lifli bir gıda olması nedeniyle müshil etkisi yapabilir.
  • Hamilelikte aşırı kullanımı sakıncalıdır.

29 Jun 2021

Keçiboynuzu nasıl tüketilmeli Saraçoğlu?

Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içilir. Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz.

Keçiboynuzu kürü ne kadar süre kullanılır?

Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.

Keçi boynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli?

Özellikle ev yapımı keçiboynuzu pekmezi, günde 1 kaşık tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır. Keçiboynuzu pekmezini sabah aç karnına, akşam ise yatarken ilk 3 gün ikişer yemek kaşığı, sonraki günlerde de birer yemek kaşığı tüketin.