Çoğu lahana yetiştiricisi, kapalı ve korumalı alanlardan (fidanlık) lahana tohumu ekerek yetiştiriciliğe başlar. Ekim işleminden dikim işlemine kadar 18 ila 38 gün gerekmektedir. Sonra fideler, yabancı otlardan arınmış, verimli ve iyi sürülmüş bir alana dikilirler.

Lahana su ister mi?

Bitkilerin gelişme durumuna göre düzenli olarak sulama yapılmalıdır. Lahana yaprakları 30-35 cm'lik bir çap kazanınca ikinci bir çapa yapılır ve bu çapadan sonra bitkilerin yaprak izdüşümüne, köke çok yakın olmayacak şekilde daha önce ayrılan azotlu gübre uygulanır.

Lahana üretimi nasil yapilir?

Lahana yetiştiriciliği işlemlerine viyollerde veya yastıklarda başlanıyor. Fidelerin tarlaya dikim zamanının geldiğini, 3-4 gerçek yapraklı olmasından ayırt etmeniz mümkün. Hazırlanan tohum yastıkları 15 cm kadar arayla, yeterince seyrek bir şekilde, açılan çizilere ekiliyor. Çizi derinliğinin 2,5-3 cm olması yetiyor.

Kırmızı lahana ekimi nasıl yapılır?

Kırmızı lahana, doğrudan tohum iken toprağa ekilebilir ya da tohum yastıklara dikilerek fide haline gelince de araziye dikimi yapılabilir. Her iki şekilde de lahana yetiştiriciliği yapılabiliyor.

Lahana ne zaman ve nasıl ekilir?

Lahana Tohumu Ne Zaman Ekilir? Tohum ekimleri mayıs ayında başlayıp ağustos ayına kadar devam edebilmektedir. Bölge özelliğine göre ilkbaharda tohum tavalarına ekilmeğe başlansa da yaz ayları uzun ve sıcak geçen yerlerde Haziran Temmuz gibi daha geç aylarda yapılmaktadır.

Lahana suyu sever mi?

Lahananın Su İstekleri Toprağın nemli olması ama ıslak olmaması önemlidir. Bitkiler aşırı suya dayanıklı değildir, dolayısıyla aşırı sulama yapmamaya dikkat etmeliyiz. Lahananın, düzgün gelişmesi, sağlam baş oluşturması ve yüksek kalitede yaprak üretmesi için düzenli olarak sulama yapmak gerekir.

Lahana sulaması nasıl yapılır?

Topografya ve toprak özelliklerinin de uygun olmasıyla birlikte, damlama sulama veya yağmurlama sulama yöntemleriyle sulanabilmektedir. En uygun sulama yöntemi verim ve kalitenin artmasına katkı sağlamasıyla birlikte damlama sulama yöntemidir.

Beyaz lahana kaç ayda yetişir?

Genel bir kural olarak, ekim işleminden dikim işlemine kadar 18 ila 38 gün gerekmektedir. Çoğu lahana çeşitleri, dikim işleminden 75 ila 88 gün sonra hasat edilmeye hazırdır. Dikim işleminden 55 gün sonra hasat edilebilen çok erkenci çeşitler de vardır.

Lahana kurduna ne iyi gelir?

Koloninin tamamen yok edilmesi için 7 gün içinde aralarında ara vererek 2 defa yapılması daha etkili olmaktadır. Bitoksibakilin” ilacı, böceğin açlığına neden olan lahana tohumu yetiştirilen toprak içinde bakterileri içermektedir. Tırtıllarda açlık hissini ortaya çıkarmaktadır.