Tüm hususlarla elden ücret aldığınızı kanıtladığınız durumda, ücretin bir kısmının elden ödenmesi nedeniyle iş akdinizi haklı nedenle feshettiğiniz takdirde kıdem tazminatına hak kazanabileceksiniz.

Elden maaş alıyorum ne yapmalıyım?

İşçiye elden ödeme yapmak hangi ücret türüne ilişkin olursa olsun işçi açısından iş akdinin haklı nedenle feshine sebep oluşturacaktır. Böyle bir durumda İşçi, iş akdini haklı nedenle feshederek işçilik alacaklarının ödenmesi talep edebilir.

Elden maaş ödenen işçi bunu nasıl ispat edebilir?

4857 sayılı İş Kanununun 37 nci maddesine göre, işçiye ücretin elden ya da banka kanalıyla ödenmesi durumunda, ücret hesabını gösteren imzalı ve işyerinin özel işaretini taşıyan “ücret hesap pusulası” verilmesi zorunludur.

Elden para vermek suç mu?

İlgili mevzuat incelendiğinde; Tefecilik fiilinin suç tarihinde 5237 s. TCK m. 241'de “Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.” şeklinde düzenlendiği görülmektedir.

Elden maaş ödeme nereye şikayet edilir?

ALO 170 numaralı hattın aranması. ALO 170 hattı 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır.

Maaşımı elden alıyorum haciz olur mu?

İİK 83. maddesi uyarınca yapılacak maaş haczi kesintisinde işçinin maaşının dörtte birinden az olmamak üzere kesinti yapılır. Ancak 4857 sayılı İş Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca ise işçilerin aylık ücretlerinin dörtte birinden fazlası haczedilemez.

Bankadan maaş ödeme zorunluluğu kaç kişi?

İşverenler ile üçüncü kişilerin, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 olması hâlinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlü bulunuyor.

İşveren maaş ödediğini nasıl ispatlar?

İŞVEREN ÜCRET ÖDEMESİNİ NASIL İSPAT EDEBİLİR? İşveren işçinin ücretini ödediğini mutlaka yazılı bir belge, dekont, banka kaydı, makbuz ya da imzalı ücret bordrosuyla ispat etmek zorundadır. Yerleşik Yargıtay uygulaması bu yöndedir[3].