Sıraya ekimlerde genellikle sıra aralığı 70 cm, sıra üzeri mesafesi de 25 cm olarak gerçekleşmektedir. Bu şekilde yapılan ekimlerde, dekarda yaklaşık 6,000 adet bitki bulunmaktadır. Optimum tane verimi açısından ise, yapılan araştırmalarla, dekarda 6.000-7.000 adet bitki bulunması en uygun sıklık olarak belirlenmiştir.

Mısır tohumu kaç cm derine dikilir?

Mısır tohumu ekim derinliği 3 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 15-20 cm ,sıralar arası 70-95 cm arasındadır.

Mısır kökü kaç cm uzar?

Mısır saçak kök sistemine sahip bir bitkidir. Mısır kökleri 60–80 cm yanlara ve 2–2,5 m derinliğe inebilmektedir.

Mısır kaç günde bir sulanır?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm'ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.

1 dönüme ne kadar mısır ekilir?

Toprak isteği bakımından derin yapılı, tın, mili tın ve killi tın topraklarda iyi bir kök gelişmesi göstererek bir dekarlık alanda (1000 m2) yüksek dane verimi (1400-1800 kg) almak mümkündür. Mısır bitkisi fazla su tükettiği için toprağın su tutma özelliği iyi olmalıdır.

Mısır kaç cm derinliğe ekilir?

MISIR BİTKİSİNDE EKİM DERİNLİĞİ İdeal ekim derinliği, iyi hazırlanmış tavlı tohum yatağına sahip tarlalarda 7-8 cm olmalıdır. Şubat-Mart aylarında yapılan ekimlerde, toprak ısısından dolayı ekim derinliği 5-6 cm olabilir.

Mısır sıra arası kaç cm?

Sıraya ekimlerde genellikle sıra aralığı 70 cm, sıra üzeri mesafesi de 25 cm olarak gerçekleşmektedir. Bu şekilde yapılan ekimlerde, dekarda yaklaşık 6,000 adet bitki bulunmaktadır.

Mısır nemi nasıl düşürülür?

Kurutma islemi sonucunda, Sakarya yöresinde örnek mısırdaki nem değerinin % 12-13 civarına düsmesi sağlanmaktadır. Kurutma yöntemlerinden doğal kurutma yöntemi olan günes altında bırakma mısır için kullanılan basit bir kurutma seklidir.