Selanik, Yunanistan'ın ikinci büyük şehri ve Yunanistan Makedonyası'nın yönetim merkezidir. Ülkenin ikinci büyük ekonomik, endüstriyel ve ticari merkezi olma özelliğine de sahiptir. Ayrıca Yunanistan'ın kültür başkentidir.

Selanik nedir özet?

Selanik; Yunanistan'da yer alan büyük bir şehirdir. Selanik'in resmi dili Yunancadır. … Selanik Milattan Önce 315 yılında Cassender tarafından kurulmuş olup, Makedonya Krallığına bağlı özerk bir bölgeydi. 168 yılında Roma yönetimi altına girip 1204 tarihinde ise Latin devleti tarafından işgal edilmiştir.

Selanik nasıl bir şehirdir kısaca?

Şehir Yunanistan'ın ikinci en büyük şehri olup, Makedonya bölgesinin de başkenti konumundadır. … Yunanistan ve Osmanlı dışında hiçbir devlet son 700 yılda bölgede hüküm sürmemiştir. Yunanistan'ın en önde gelen şehirlerinden biri olan Selanik, aynı zamanda da Balkanların en önemli yerleşim yerlerinden biri kabul edilir.

Selanik şehrinin bir liman kenti olmasının avantajları nelerdir?

Selanik, bir deniz şehridir. Bu nedenle Selanik, bir liman şehridir. Selanik şehrinin bir liman kenti olmasının avantajları, dünya ticaret pazarlarına açık hale gelmesinde avantaj oluşturur. Ticari mal transferinde ve turizm, ulaşım ve eğitim de avantajlar sağlamaktadır.

Selanik halkı kimlerden oluşur?

5 yüzyıl boyunca Osmanlı egemenliğindeki Selanik çokuluslu bir kentti. Kentte nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan üç ana etnik gruptan başka (Yunanlar, Türkler ve Museviler) Arnavutlar, Müslümanlaştırılmış Museviler, Vlahlar, Slavlar ve çeşitli Avrupa ülkelerinden Museviler de yaşamaktaydı.

Selanik dini nedir?

Şehir 1204 yılında, başkent Konstantinopolis Dördüncü Haçlı Seferi sırasında işgal edilince Bizans'ın elinden çıktı ve Latin Selânik Krallığı'nın merkezi haline geldi. Aziz Dimitrios, Aya Sofya gibi birçok önemli Ortodoks kilisesi yerel halkı rencide edecek biçimde Roma Katolik kilisesine dönüştürüldü.

Selanik göçmenleri aslen nereli?

büyük bir çoğunluğunun kökeni konya karaman bölgesine dayanmaktadır.

Selanik’te ne kadar Türk var?

Millet Gazetesinin haberine göre Selanik'te yaşayan yaklaşık 7 bin Türk, Yunan makamları camilerin açılmasına izin vermediği için ibadetlerini apartman dairelerinde yapıyor.