Kayseri'nin sucuk ve pastırma sektöründeki o damak tadını, Türkiye'deki hiçbir firma yakalamış değil. Bu Kayseri'nin coğrafi konumundan kaynaklanmaktadır. Kayseri Ovası, sucuk ve pastırma üretiminde etkilidir.Mar 5, 2008

Sucuk hangi şehrimize aittir?

Kayseri'ye özgü olmasıyla tanınmaktadır.

Sucuk afyonun mu Kayserinin mi?

kayseri sucuğunun afyon sucuğundan temel farkı daha küçük, daha baharatlı ve acı olmasıdır. damak zevki kişiden kişiye değişir, zira bir kayserili olarak afyon sucuğunu tercih ederim. afyon sucuğu bol yağlıdır. tavayı kırmızıya boyar, kokusu yoğundur. kayseri sucuğu ise kuru ve aşırı kimyonludur.

Sucuğun anavatanı neresi?

Her ne kadar sucuğun tam olarak nereden çıktığı bilinmese de bu yiyeceğin doğum yeri Kayseri olarak bilinmektedir. Erciyes dağının esintisiyle lezzetlenen sucuğu yüzlerce yıldır üretmekte olan Kayseri, sucuğun anavatanı sayılabilmektedir.

Sucuk Türklerin mi?

Tam olarak ne zaman keşfedildiği bilinmese de sucuğun ana vatanının Kayseri olduğu düşünülür. Orta Asya'dan günümüze ulaşarak Türk mutfağında kendine önemli bir yer edinen sucuk, günün her anında tüketilen oldukça uzun raf ömrüne sahip bir besindir.

Sucuğun dışındaki nedir?

sucugu dıs etkilerden koruyan genelde bagirsaklardan uretilen zardir. seffaftir. suya konulunca cuk diye soyulan zarın kısa adıdır. kırsal kesimlerde prezervatif olarak kullanıldığı da görülmüş zar (ciddiyim).

Efepaşa sucuk nerede üretiliyor?

Ürünlerimiz 1966 yılından bu yana Almanya'da imal edilmektedir. Egetürk, Köln'deki fabrikasında günde 150 tonluk kapasitesi ile Almanya'nın en büyük helal et mamulleri üreticisidir.

Kayserinin sucuğu meşhur mu?

Kayseri'nin sucuk ve pastırma sektöründeki o damak tadını, Türkiye'deki hiçbir firma yakalamış değil. Bu Kayseri'nin coğrafi konumundan kaynaklanmaktadır. Kayseri Ovası, sucuk ve pastırma üretiminde etkilidir.