İlaç Takip Sistemi, ilaç güvenliğini sağlamak ve ilaç kaçakçılığını önlemek amacı ile yapılmış, bu bağlamda ilaçların üretimden/ithalattan başlayarak son kullanıcıya ulaşmasına kadar geçen süreci takip eden sistemdir.

Kullandığım ilaçları nasıl görebilirim?

Bu nedenle sorgulama yapmak isteyen vatandaş kendisine ait T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini kullanarak bilgilerini girer. Daha sonrasında ise e-devlet Sitesi üzerinden “e-hizmetler” yazısına tıklayın. Bu adımdan sonra ise giriş yapılan başlıklar sırası ile kurumlar/ Sosyal Güvenlik Kurumu'dur.

Karekod ilaç takip sistemi nedir?

İlaç Takip Sistemi, karekod teknolojisinden faydalanarak ilaçların tedarik ve dağıtım süreçlerindeki geçmiş ve güncel durum bilgilerinin belirlenmesi esasına dayanmaktadır. Ürün hareketleri, paydaşların eş zamanlı bildirimleri ile izlenmektedir.

Bulunmayan ilaçlar nereden temin edilir?

Halkımızın ilaçlarını eczanelerden veya bakanlığımızın yetkilendirdiği TEB den kolaylıkla alabileceğini bu vesile ile hatırlatmak isteriz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilginize saygıyla sunulur. Basında “735 ilaç bulunamıyor” başlıklarıyla yer alan, 24.

Doz bitiş tarihinden önce ilaç alınır mi?

9-Sağlık raporuna dayanılarak alınan ilaçlar (kür ve tedavi planı olan ilaçlar hariç), ilaç bitim tarihinden 15 gün öncesinde alınabilir. Sağlık raporu olmadan alınan ilaçlar ise bitim gününde alınabilir.

Reçeteme nereden bakabilirim?

Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Verilen ilaçları nereden öğrenebilirim?

Sağlık kurumlarında uzman doktorlar tarafından verilen ilaç raporu bilgilerini sağlık kurumu veya eczaneye gitmeden internetten online sorgulayıp öğrenebilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak için e-Devlet Kapısı üzerinden TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

İlaç orijinal olduğunu nasıl anlarız?

SAHTE İLAÇ NASIL ANLAŞILIR?

  1. Daha ucuz.
  2. Kutu üzerinde ve etiketinde silinti, kazıntı
  3. Son kullanım tarihinde oynama.
  4. Dış ambalaj üzerindeki bilgilerin şekli ve içeriği.
  5. Ambalajların kağıt dokusu, boyutu ve kalınlığı, Kağıdın parlaklığı veya cilası
  6. Yazı fontları ve boyutu.

İlacın karekodu hangi bilgileri içerir?

İlaç takip sistemi (İTS) gereği ilaç ambalajlarında halen kullanılmakta olan barkodların yanı sıra, yine üretici firma tarafından ürün kodu, seri numarası, her seri için yeniden başlayan sıra numarası, üretim tarihi ve son kullanma tarihi bilgilerini içeren bir Karekod basılacaktır.