Çekme belgesi alan aracın plakası Trafik Müdürlüğüne teslim edilir ve istenen bir süre boyunca araç MTV, yani bandrol kullanmadan bir garajda bekletilebilir. Çekme belgesi olan araçlar ancak noter satışı ile satılabilir. Daha sonra aracın tescil belgelerini almak için Trafik Şube Müdürlüğüne başvurulur.Mar 21, 2022

Cekme belgeli motor nasil trafiğe cikar?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.

Çekme belgeli motor satın alınır mı?

Çekme belgesine sahip olan araçları alma konusunda herhangi bir problem yoktur. Çekme belgesine sahip araçlarda dikkat edilmesi gereken husus, aracın muayenesinin yapılmış olmasıdır.

Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?

Aracın vergisinin ödenmemesi ve kullanılması durumunda cezai yaptırımlar bulunuyor. Çekme belgesi kaldırma ücretleri 2021 yılında ortalama olarak plaka dahil noter masrafı 300 TL, araç muayene ücreti araç tipine göre 200- 500 TL arası, trafik sigortası ise ortalama 1000 TL civarında oluyor.

Aracı çekme belgeli yapmak için ne gerekiyor?

Aracın herhangi bir borcu varsa vergi dairesinde ödemelerini yapmalı ve “vergi borcu yoktur” yazılı bir belge almalıdırlar. Bu belgeyi aldıktan sonra notere kimlik ve ruhsatla birlikte gitmeleri ve çekme belgesi talebinde bulunmaları yeterlidir.

Noterden çekme belgesi nasıl alınır 2021?

İşte çekme belgesi nasıl alınır sorusunun aşamaları:

  1. Önce bandrol (Denetim Pulu) almalısınız.
  2. Varsa tüm trafik borçlarını ödemelisiniz.
  3. Vergi borçları ödenir ve borcu yoktur belgesi alınır.
  4. Eski tescil belgesi, diğer trafik belgeleri ve plakası ''Trafik Tescil Birimine'' teslim edilir.

Evraksiz motor alınır mı?

Evraksız motordan uzak durmakta fayda var. Ne olacağı belli olmaz (özel durumlar hariç) Evrak alınamayan özel bir motorsa da mutlaka faturasını istemek lazım.

Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Yetkili, bizim kanunlara ve genelgelere itirazımız yoktur. söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs.) ödenmek zorundadır.