ankara civarında ve genelde ağustos civarında sadece 1 bilemedin 1.5 ay bulunan domates.. ekstra lezzetlidir ve bi miktarı yemekte çorbada kullanmak için buzluğa atılıp saklanmalıdır..

Ayaş domatesi nasıl anlaşılır?

Kokusu ve lezzeti ile diğer domateslerden hemen ayrılabilen Ayaş domatesi ince kabuklu ve bol suludur. Ayaş domates eski dönemlerde çok sevilirken, şimdilerde daha az üretilmektedir. İnce kabuklu olmasından dolayı raf ömrü çok uzun olmayan domates, market raflarına pek fazla gitmemektedir.

Ayaş domatesi oturak mı sırık mı?

Hakiki Ayaş DomatesiOturak, standart, orjinal köy tipinde olan bir çeşittir. – Meyveleri kırmızı-pembe renkte, dilimli ve kalın etli bir yapıya sahiptir. – Kokulu, bol sulu ve ince kabukludur.

En iyi yerli domates hangisi?

Ankara'nın Ayaş ilçesine özgü bir cins olan Ayaş domates, ülkemizin en verimli domates çeşitleri arasında yer alıyor. Tamamen doğal koşullarda ve ata tohumundan üretilen bu domates türü, ince kabuklara ve sulu bir yapıya sahip.

En verimli domates cinsi hangisi?

En verimli domates tohumu; Doğal marmande domates verimli çeşitlerden olmaktadır. Ancak, düz, kalın etli ve tatlı, lezzetli bir yapıya sahip olmaktadır. Kısımlar halinde ekim yapıldığı zaman daha çok verim alınmaktadır. Bu domates çeşitlerinde hem verimli olmakla birlikte, tüm sezon boyunca meyve alınmaktadır.

Dünyanın en iyi domates nerede yetişir?

Dünyada en çok domates üretimini yapan ülke Çin Halk Cumhuriyeti'dir. Daha sonra sırada Hindistan yer alır.

Hangi ilin domatesi meşhur?

Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya'nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12,5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7,7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7,5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7,5) Mersin takip etti.

Oturak domates nasıl dikilir?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.