Baldıran, beyaz çiçekleri olan kötü kokulu, otsu bir bitki olup, maydanozgiller ailesinin üyesidir. Latince Conium macalatum (Hemlock) olarak adlandırılan bu ot halk arasında ağuotu, hırhındilik körek, şemsiye otu, yılan otu gibi değişik isimlerle bilinmektedir.

Baldıran otu öldürür mü?

Baldıran otu (Conium maculatum), ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölüme neden olabilen oldukça toksik bir bitki.

Baldıran otu yenirse ne olur?

Baldıran çok zehirli bir bitki. Bir çocuk, çok az miktarda, 5-6 gram aldığında öldürücü dozda zehir almış olabilir. Dönemine göre değişkenlik gösterebilir. Ama çok az miktarı bile zehirlilik meydana getirebilen bir bitkidir.”

Baldıran otu nasıl yenir?

İnsan sağlığına en çok fayda sağlayan otlardan bir tanesidir. Baldıran otu kaynatılarak tüketilebilmektedir. Baldıran otu lapa haline getirilerek de yine tüketilen bir ottur. Baldıran otu çay şeklinde kaynatılarak tüketilmektedir.

Baldıran kökü ne işe yarar?

Baldıran otu kas ağrılarını dindiren ve ağrı kesici olarak kullanılan bir ot çeşididir. Bu ot birçok farklı alanda çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Zehirli bitkiler içerisinde olan bu ot, insan sağlığına fayda sağlayan otlardan biridir.

Baldıran otu neresi zehirli?

Bitkinin tümü zehirli olmakla birlikte özellikle genç yaprakları, tohum ve meyveleri daha zehirlidir. Erzurum yöresinde gövdesi ve kabuğu soyulduktan sonra yenilen ve turşusu yapılan kimi bitkisiyle karıştırıldığından sık olarak zehirlenmelere neden olmaktadır.

Baldıran otu neye benzer?

Maydanozgiller ailesinden olan Baldıran Otu, 'Yılan Otu, Ağuotu' olarak da biliniyor. Gövdesi kalın yaprakları büyük olan Baldıran Otu, zehirli bitkiler gurubunda yer alıyor. Bu nedenle faydalarını alabilmek için mutlaka uzmanında bilgi almak gerekir.

Baldıran otu nasıl zehirler?

Bitkinin tümü zehirli olmakla birlikte özellikle genç yaprakları, tohum ve meyveleri daha zehirlidir. Erzurum yöresinde gövdesi ve kabuğu soyulduktan sonra yenilen ve turşusu yapılan kimi bitkisiyle karıştırıldığından sık olarak zehirlenmelere neden olmaktadır.