Sağ ol TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Sağol kelimesinin doğru yazılışı TDK sözlüklerine göre sağ ol şeklindedir.23-Apr-2020

Vâr ol nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Varol şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Var ol şeklinde olmalıdır.

Varolan nasil yazılır TDK?

Var olan mı?” yoksa “Varolan mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Varolan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Var olan şeklinde olmalıdır.

Sağ ol mu sağol mu?

Genellikle konuşma dilinde aradaki yumuşak g harfi yok olduğundan yazı dilinde de 'ğ' harfine yer vermeden sadece ''saol'' şeklinde kullananlar da var. Ancak bu kelimenin doğru yazılışı ''sağ ol'' şeklindedir.

Var ol ne demek TDK?

Varol ne demek TDK? “sağ ol!”, “çok yaşa!” anlamında söylenir. Bu kelime genellikle varol şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı var ol şeklinde olmalıdır.

Akşamüstü TDK nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.

Var Olacağız nasıl yazılır?

Bu kelimenin var olmak mı, varolmak mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı var olmak şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

TDK nasıl yazılır?

Ayrıca TDK kısaltması te de ka şeklinde kısaltıldığı için, yine kısaltmanın ekleri yanlış olabilmektedir. Türk Dil Kurumunun Nasıl Yazılır? Burada bu kurumu ifade ederken kesme işareti ile ayırma yapılmaz. Yani; Türk Dil Kurumu'nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır.