Vekil olan bu kişiler vekaleti kullanarak kendi menfaatlerine olan satışları yapabilmektedirler. Örneğin; A kişisinin 500.000 TL değerinde bir evi olduğunu düşünelim. A kişisi bu evi satabilmesi amacıyla B kişisine vekaletname versin. B kişisi aldığı bu satış vekaletnamesi ile evin satış işlemlerini yapabilecektir.26 Aug 2020

Vekaletle satış olur mu?

Gayrimenkulü alan, satan ya da kiralayan taraflardan her biri vekaletname ile işlem gerçekleştirebilir. Ayrıca vekaletnamede tevkil yetkisi ibaresine yer verildiği takdirde vekil atanan kişi başka kişileri de vekil tayin edebilir. Ancak aynı kişi her iki taraf için de vekil olarak gösterilemez.

Birine vekalet verince ne olur?

Vekaletname bir kişinin başka bir gerçek ya da tüzel kişiye, kendi adına hareket etme yetkisi veren ve noter tarafından hazırlanan resmi ve yazılı belgedir. Vekil, kendisine vekalet izni veren kişi adına yasal imza yetkisine sahiptir.

Vekaletle satış nasıl yapılır?

Tapuda vekalet nasıl verilir, nereye başvuru yapılır? Vekaletnamenin kanuni olarak geçerli olabilmesi için T.C. kimlik numarası içeren nüfus cüzdanı ya da pasaport ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte notere başvuru yapılıyor. Böylece tapu için vekil atama işlemi tamamlanmış oluyor.

Vekaletle tapu alınır mı?

Çeşitli sebepler nedeniyle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Ev, iş yeri, arsa, tarla gibi tüm taşınmazlar için alış vekaletnamesi vererek kolayca işlem yaptırabilirsiniz.

Vekil hem alıcı hem satıcı olabilir mi?

Hem satıcının hem de alıcının vekalet vermesi mümkündür. Ancak aynı işlemde hem satıcı hem de alıcı aynı kişiye vekalet veremez. Aynı kişi hem satıcıyı hem de alıcıyı temsil ederek imza atamaz. Vekil gerçek kişi olabileceği gibi bir tüzel kişi de olabilir.

Vekalet olmadan satış yapılır mı?

Bilindiği üzere normal şartlarda gayrimenkul üzerinde (satış, ipotek tesis etme, bağışlama vb) işlemler yapabilmek için şahsen başvuru gerekmektedir. Ancak noterde / konsoloslukta düzenlenen vekâletname ile bir başkası vekil kılınabilecek ve yapılmak istenen işlemlere ilişkin o kişiye yetki verilebilecektir.

Vekaletname geçerlilik süresi ne kadardır?

Taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul edilir. Ancak Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul etmektedir. İşin mahiyeti gereği süreli vekaletnameler de vardır.